Μετά από πολλά χρόνια που ο χώρος των Αρχαίων Λατομείων στο Μαράθι είναι παραμελημένος, έγιναν τα πρώτα βήματα για να βελτιωθεί η εμπειρία του επισκέπτη και να ξεκινήσει η ανάδειξη αυτού του μοναδικού μνημείου.

Η ΑΜΚΕ “Πάρκο Αρχαίων Λατομείων Μαρμάρου Πάρου” εγκατέστησε μία σειρά από ενημερωτικές πινακίδες, χάρτες προσανατολισμού και σήμανση διαδρομών. Οι νέες πινακίδες προσφέρουν πλούσιο ενημερωτικό υλικό στα ελληνικά και αγγλικά. Έχουν και κωδικούς QR που μεταφέρουν τον επισκέπτη στον ιστότοπο των Αρχαίων Λατομείων (www.parianmarble.gr) για περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του παριανού μαρμάρου.

Οι πινακίδες ανήκουν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, η οποία καθοδήγησε το έργο και καθόρισε τις θέσεις και τα κείμενα των πινακίδων. Έχουν σχεδιαστεί αφιλοκερδώς από ομάδα εργασίας που αποτελείται από την Μαιρίνα Ματθαιοπούλου, στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, του Δήμου Πάρου και της ΑΜΚΕ.

Η κατασκευή και τοποθέτησή τους στον χώρο πραγματοποιήθηκε με την συμβολή επιχειρηματιών, κατοίκων και φίλων του νησιού είτε σε είδος είτε σε χρόνο και εργασία. Η ΑΜΚΕ ευχαριστεί θερμά όσους έχουν συμβάλει στην υλοποίηση αυτού του έργου: τις τοπικές επιχειρήσεις Σκανδάλης ΑΕ, Άγγελος Άγουρος, Μανώλης Δαβερώνας για τη δωρεά υλικών και τον Παρασκευά Λουκή για την προσωπική του εργασία. Ευχαριστεί επίσης τα ξενοδοχεία Poseidon of Paros, Saint Andrea, Kalypso, Liprando, Zefi, το σύλλογο Φίλοι της Πάρου & Αντιπάρου, την Ένωση Ξενοδόχων Πάρου-Αντιπάρου και τις δεκάδες κατοίκων και φίλων του νησιού για την οικονομική τους υποστήριξη.