Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα τα Αρχαία Λατομεία

Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα τα Αρχαία Λατομεία. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όποιον ενδιαφέρεται για το θέμα του διαγωνισμού—προθεσμία υποβολής: 30/04/2024. Θα γίνει βράβευση με χορηγό το σύλλογο Φίλοι της Πάρου και Αντιπάρου.

Πρόγραμμα για τα αρχαία λατομεία στα σχολεία της Πάρου 2023-2024

Για δεύτερη χρονιά η ΑΜΚΕ «Πάρκο Αρχαίων Λατομείων Μαρμάρου Πάρου» οργανώνει δράσεις στα σχολεία για να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της Πάρου για την ιστορική αξία και την πολιτιστική κληρονομιά των αρχαίων λατομείων μαρμάρου. Το φετινό πρόγραμμα ξεκίνησε στις 19/12/2023 στο Γενικό Λύκειο Πάρου και παραθέτουμε την ανακοίνωση της Διευθύντριας του ΓΕ.Λ. Πάρου κας Ιφιγένειας Χατζηγεωργίου.

Στο πλαίσιο των δράσεων του και σε μια προσπάθεια να γνωρίσει την ιστορία της Πάρου η μαθητιώσα νεολαία του νησιού μας, το Δ.Σ. της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Πάρκο Αρχαίων Λατομείων Μαρμάρου Πάρου» (ΑΜΚΕ), ανέλαβε πρωτοβουλία να ενημερώσει πάνω στο έργο της και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας. Έτσι μετά από συνεννόηση επισκέφτηκαν το Γενικό Λύκειο Πάρου, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου η πολιτισμολόγος-ξεναγός κ. Γεωργία Παπαδοπούλου και το μέλος του Δ.Σ. κ. Σπύρος Μητρογιάννης και μίλησαν προς τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου για την ανάγκη αφενός να προστατευτούν τα Αρχαία Λατομεία Μαραθίου κι από την άλλη ξεδίπλωσαν τον στόχο της ΑΜΚΕ που δεν είναι άλλος από την προβολή της μοναδικής ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς των υπόγειων και επιφανειακών αρχαίων λατομείων της Πάρου.

Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου στην περιοχή των λατομείων και η αναγνώρισή τους ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Έτσι οι μαθήτριές και οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στην ιστορία του τόπου τους, να εκφράσουν απορίες και να τις συζητήσουν.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Γεωργία Παπαδοπούλου για την πολύ όμορφη παρουσίαση.

Η Διευθύντρια ΓΕ.Λ. Πάρου

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

Φιλόλογος

Εκδήλωση της 27-7-2023

Εκδήλωση Αρχαίων Λατομείων – Πέμπτη 27/7/2023

Εκδήλωση για τα Αρχαία Λατομεία
Πέμπτη 27/7/2023 στις 19:30
Στον Προαύλιο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μαραθίου

Η πρωτοβουλία Cycladic Identity υποστηρίζει τις προσπάθειες της ΑΜΚΕ για την προστασία και ανάδειξη των αρχαίων λατομείων

Η πρωτοβουλία Cycladic Identity υποστηρίζει τις προσπάθειές μας για την προστασία των αρχαίων λατομείων

Νέα μέλη της ΑΜΚΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης “Πάρκο Αρχαίων Λατομείων Μαρμάρου Πάρου ΑΜΚΕ” στην τελευταία του συνεδρίαση της 15.5.2023 αποδέχθηκε ομόφωνα τη Μαρούσο Μπούρα και την Κωνσταντίνα Αλιπράντη ως τακτικά μέλη της ΑΜΚΕ. Ο διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσής μας, Νίκος Μαλατέστας, καλωσόρισε τα νέα μέλη εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, τονίζοντας τη μέχρι τώρα συμβολή τους και λέγοντας: “Είμαστε βέβαιοι ότι με τη νέα αυτή ιδιότητα θα συνεχίσετε να συμβάλλετε με δημιουργικό τρόπο στην υλοποίηση των στόχων της ΑΜΚΕ και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι’ αυτό”.

Οι εθελοντές είναι πάντα ευπρόσδεκτοι να ενταχθούν στην AMKE ως φίλοι ή πλήρη μέλη. Στα “πλήρη μέλη” ανατίθενται συνήθως συγκεκριμένες αρμοδιότητες για την υλοποίηση των έργων και άλλων δραστηριοτήτων του οργανισμού. Εγγραφείτε ΕΔΩ.