Τα βραβεία του διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα τα Αρχαία Λατομεία

Συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων στο Πάρκο Πάρου στις  5.7.2024, 21:00

Γενική Συνέλευση της ΑΜΚΕ “ΠΑΡΚΟ ΑΡΧΑΙΩΝ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΠΑΡΟΥ” – 8/6/2024 στο Μαράθι

H AMKE «Πάρκο Αρχαίων Λατομείων Μαρμάρου Πάρου» πρόκειται να πραγματοποιήσει τη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024, στις 18:00μμ, στον προαύλιο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μαραθίου.

Η παρούσα Γενική Συνέλευση συγκαλείται με τη συμπλήρωση δύο ετών λειτουργίας της ΑΜΚΕ, περιλαμβάνει παρουσίαση του έργου της ΑΜΚΕ και συζήτηση πάνω στον προγραμματισμό των δράσεων της και είναι ανοιχτή σε παρατηρητές, φορείς και συλλόγους.

Μία περιληπτική παρουσίαση του έργου και του προγραμματισμού δράσεων της ΑΜΚΕ – ΕΔΩ.

Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα τα Αρχαία Λατομεία: προθεσμία υποβολής 20/05/2024

Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα τα Αρχαία Λατομεία. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όποιον ενδιαφέρεται για το θέμα του διαγωνισμού—προθεσμία υποβολής: 30/04/2024. Θα γίνει βράβευση με χορηγό το σύλλογο Φίλοι της Πάρου και Αντιπάρου.

Πρόγραμμα για τα αρχαία λατομεία στα σχολεία της Πάρου 2023-2024

Για δεύτερη χρονιά η ΑΜΚΕ «Πάρκο Αρχαίων Λατομείων Μαρμάρου Πάρου» οργανώνει δράσεις στα σχολεία για να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της Πάρου για την ιστορική αξία και την πολιτιστική κληρονομιά των αρχαίων λατομείων μαρμάρου. Το φετινό πρόγραμμα ξεκίνησε στις 19/12/2023 στο Γενικό Λύκειο Πάρου και παραθέτουμε την ανακοίνωση της Διευθύντριας του ΓΕ.Λ. Πάρου κας Ιφιγένειας Χατζηγεωργίου.

Στο πλαίσιο των δράσεων του και σε μια προσπάθεια να γνωρίσει την ιστορία της Πάρου η μαθητιώσα νεολαία του νησιού μας, το Δ.Σ. της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Πάρκο Αρχαίων Λατομείων Μαρμάρου Πάρου» (ΑΜΚΕ), ανέλαβε πρωτοβουλία να ενημερώσει πάνω στο έργο της και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας. Έτσι μετά από συνεννόηση επισκέφτηκαν το Γενικό Λύκειο Πάρου, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου η πολιτισμολόγος-ξεναγός κ. Γεωργία Παπαδοπούλου και το μέλος του Δ.Σ. κ. Σπύρος Μητρογιάννης και μίλησαν προς τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου για την ανάγκη αφενός να προστατευτούν τα Αρχαία Λατομεία Μαραθίου κι από την άλλη ξεδίπλωσαν τον στόχο της ΑΜΚΕ που δεν είναι άλλος από την προβολή της μοναδικής ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς των υπόγειων και επιφανειακών αρχαίων λατομείων της Πάρου.

Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου στην περιοχή των λατομείων και η αναγνώρισή τους ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Έτσι οι μαθήτριές και οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στην ιστορία του τόπου τους, να εκφράσουν απορίες και να τις συζητήσουν.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Γεωργία Παπαδοπούλου για την πολύ όμορφη παρουσίαση.

Η Διευθύντρια ΓΕ.Λ. Πάρου

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

Φιλόλογος

Εκδήλωση της 27-7-2023

Εκδήλωση Αρχαίων Λατομείων – Πέμπτη 27/7/2023

Εκδήλωση για τα Αρχαία Λατομεία
Πέμπτη 27/7/2023 στις 19:30
Στον Προαύλιο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μαραθίου