Πάρκο Αρχαίων Λατομείων Μαρμάρου Πάρου μη κερδοσκοπικός οργανισμός

Δελτίο Τύπου 13-8-2022

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΚΕ «Πάρκο Αρχαίων Λατομείων Μαρμάρου Πάρου» στη συνεδρίασή του της 11ης Αυγούστου 2022 ανασυγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση:

  • Διευθύνων Σύμβουλος: Μαλατέστας Νίκος
  • Γραμματέας: Κυδωνιέως Αθανασία
  • Ταμίας: Κάγκανη Άννα
  • Αναπληρώτρια Γραμματέας: Αμπατζή Μαρία (Μάνια)
  • Μέλος και Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Μαρτίνος Χαράλαμπος (Χάρης)
  • Μέλος & Υπεύθυνος Εξεύρεσης Πόρων: Βλαντάς Γεώργιος
  • Μέλος & Υπεύθυνος Προβολής & Ανάδειξης Υπόγειων Στοών & Επίγειων Αρχαίων Λατομείων: Μητρογιάννης Σπυρίδων

Με αφορμή πρόσφατες αναφορές στην ΑΜΚΕ «Πάρκο Αρχαίων Λατομείων Μαρμάρου Πάρου» από ΜΜΕ στα κοινωνικά μέσα, οι οποίες είναι ανακριβείς και δείχνουν παρανόηση του ρόλου της, το ΔΣ επιθυμεί να υπενθυμίσει τα εξής.

Η ΑΜΚΕ «Πάρκο Αρχαίων Λατομείων Μαρμάρου Πάρου» δεν είναι πολιτιστικός ή περιβαλλοντικός σύλλογος και δεν έχει πολιτικές τοποθετήσεις αλλά είναι μία Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, δηλαδή εργαλείο ειδικού σκοπού, με στόχο την προστασία και ανάδειξη των Αρχαίων Λατομείων και τη δημιουργία Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου. Η Εταιρεία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις για αυτόν το σκοπό αφού πρώτα ζητήσει τη γνώμη των αρχών (Εφόρου Αρχαιοτήτων, Επάρχου, Δημάρχου, επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης) και των προέδρων των έξι τοπικών συλλόγων που προώθησαν τη δημιουργία της και υποστηρίζουν της λειτουργία της. Όλοι αυτοί προσκαλούνται στις τακτικές συνεδριάσεις του ΔΣ της ΑΜΚΕ και έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν την γνώμη τους πριν το ΔΣ πάρει τις αποφάσεις του.

Το ΔΣ της ΑΜΚΕ «Πάρκο Αρχαίων Λατομείων Μαρμάρου Πάρου» εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όσους έχουν ήδη συνδράμει ποικιλοτρόπως στην αρχική φάση της λειτουργίας της Eταιρείας και σε όσους έχουν συμβάλει οικονομικά. Όποιος Παριανός ή φίλος του νησιού θέλει να προσφέρει στους στόχους της Εταιρείας μπορεί να επικοινωνήσει με το ΔΣ στο arxlatomeia.paros@gmail.com ή μέσω του ιστοχώρου της https://parianmarble.gr/

Πάρος 13/08/2022

0 απαντήσεις

Aφήστε μια απάντηση

Θέλετε να συμμετάσχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε να συνεισφέρετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *